Thursday, November 4, 2010

Pelaris

Ramai yang mintak pelaris....sebenarnya apa pelaris ni..meh aku kongsi ilmu yang aku

tahu...

Pelaris Diri, Laris meniaga, Murah Rezki, Buat semua Jadi

Ada beberapa kaedah Pelaris ni, pilihla mana satu yang kita nak

1- Amalan ayat-ayat Al quran yang di ajar Nabi bagi tujuan menjauhi kemiskinan

2- Amalan doa-doa yang diajar nabi dan para ulamak ( mesti ada tertib doa )

3- Amalan sentiasa bersedekah kepada yang miskin dan anak yatim

4- Amalan menjamu sesiapa saja makan

5- Amalan meletakkan duit di tabung masjid setiap Jumaat atau bila ada hajat besar

6- Amalan Solat Hajat khas apabila inginkan kenaikan pangkat,dapatkan kontrak...

7- Amalan yang menggunakan khadam dari bangsa jin islam dan bunian


Ada banyak kaedah kan ! jadi kenapa kita tak nak gunakan semua kaedah yang ada ni

untuk kita hidup di dunia ni

Tapi yang pertama sekali syaratnya , kita mestilah bersihkan diri kita dari

sial-sial yang melekat di jasad kita ni, bersihkan dari sihir-sihir yang dituju pada

kita,selalunya sihir ni selalu kena pada orang yang berniaga..

Ada orang yang dah berusaha macam2 tapi masih lagi gagal...ini mungkin antara

sebabnya sihir sial yang menutup pintu rezki mereka..

Ada beberapa tauke kedai makan yang sering berjumpa aku, pantang kedai takda orang

je, start la datang jumpa aku,lebih baik adanya belajar sendiri dan mohon pada Allah

sendiri bagi tujuan rezki ni, tapi bagi yang malas tu, aku tolong jugakla..

JAdi sebenarnya semua orang boleh berjaya, cuma caranya saja...

Kita hidup ada zahir dan ada batin...

Zahirnya kita berusaha kerja seharian..

Batinnya....pilihla mana2 kaedah diatas

Apabila zahir dan batin seiring jalan, barula hidup kita lengkap...

Syarat mcm biasala...solat yang wajib jangan tinggal, andai tertinggal WAJIB ganti..



Daripada Abdullah bin Umar r.a. daripada Nabi s.a.w. bahawa pada suatu hari baginda

menyebut tentang solat lalu baginda bersabda, yang bermaksud:

Sesiapa yang memelihara solat, nescaya solatnya menjadi nur untuknya, ketandaan

(iman) dan kelepasan (dari neraka) pada hari kiamat.

Sebaliknya sesiapa yang tidak memeliharanya nescaya tiada nur baginya, ketandaan

dan kelepasan.

Malahan dia adalah (dikumpulkan dalam neraka yang paling panas sekali) bersama

Qarun, Fir’aun, Haman dan Ubai bin Khalaf.

(Hadis riwayat Ahmad, at-Tabrani dan Ibnu Hibban).

Banyak dah aku jumpa orang mati yang takda cahaya, gelap, sesat, minta

tolong...semoga kita yang masih hidup ni belajar dari kesilapan mereka.....

2 comments:

D'ProdigyNET Enterprise said...

salam tok said..

saya nak bersihkan diri saya lah..maksud sy dari segi batiniah..dulu sy tak pecaya benda² mandi limau..mandi bunga ni..tp lepas baca kat blog tok said, baru sy tau tentang diri zahir & diri batin ni..tok email contact no tok kat email sy ni..sy nak pi N9..sy dari kedah.
wassalam

huzaifah said...

askm..tuan yg mulia nk tnya ckit punya hal kalau bakar batu bata tu d tukarkan kpd bekukan batu bata kat peti ais boleh tk?

Related Posts with Thumbnails