Sunday, December 2, 2012

Sihir Puja

Bismillah
Ramai yang mungkin tidak tahu or perasan bahawa sihir sebenarnya terbahagi kepada beberapa jenis..ramai org nusantara ni duk pikir sihir yang susah adalah jenis santaula,itula,ini la...
sebenarnya bagi aku yang cetek ilmu ni, sihir yang sukar untuk di ubati adalah jenis sihir puja / vodoo...sihir jenis ni amatlah sukar untuk di kesan...
napa sukaar nak dikesan? sebab sihir jenis ni melibatkan pemujaan pada sesuatu objek, objek tu di tujukan pada kita..dan apa yang dikenekan pada objek tersebut,maka sesiapa yang dituju akan terasa kesanya...contohnya, kalu ditikam pada jantung,sakitla jantung kita,kalu ditikam di kepala sakitla kepala kita...
so masalahnya ialah,tidak melibatkan jin didalam badan...sangat sukar di kesan kerana jin tidak ada di dalam tubuh kita...kebanyakan perawat scan menggunakan kaedah rukyah...dan melihat apa kesan kepada pesakit dengan rukyah-rukyah yang dibaca...andaikata tidak ada kesan seperti jantung bedebar, panas, histeria dan sebagainya, maka perawat terus mengatakan bahawa tiada sihir..maka perlu rujuk kepada doktor..sebenarnya ini adalah pandangan yang salah...
bagi sihir jenis puja atau vodoo...memang tidak ada kesan kepada bacaan ayat suci...kerana didalam badan pesakit tidak ada sebarang unsur2 jin dan sebagainya..
Kes seperti ini kita boleh merujuk kepada sihir yang dikenakan kepada Nabi Muhammad saw..Dari Aisyah -rodliallaahu’anha- bahwa Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam disihir sehingga terbayang seolah-olah beliau melakukan sesuatu padahal tidak melakukannya. Beliau mengatakan kepadanya pada suatu hari, bahwa: “Dua malaikat datang kepada beliau lalu salah satu dari keduanya duduk di sisi kepalanya dan yang lainnya di sisi kedua kakinya. Salah satu dari keduanya bertanya kepada yang lain, ‘Bagaimana keadaannya?’ Ia menjawab, ‘Ia disihir.’ Dia bertanya, ‘Siapa yang menyihirnya?’ Ia menjawab, ‘Labid bin al-A’sham.’ Dia bertanya, ‘Pada apa?’ Ia menjawab, ‘Pada sisir dan buntalan rambut dalam sebuah mayang kurma di sumur Dzarwan.’.
Jelas hadis diatas merujuk Nabi pernah disihir...adakah kita mengatakan bahawa sihir yang ditujukan kepada Nabi SAW melibatkan ada jin or syaitan yang boleh tembus memasuki Jasad Nabi SAW..DemiAllah tidak sama sekali...Nur Nabi saw tidak tertanggung oleh mana2 makhluk pun..andai kata syaitan dan iblis ingin mendekati Nabi saw, maka leburlah mereka kerana Nur Nabi SAW...Hadis ni menjadi pengajaran kepada kita bahawa ada sihir jenis ini...Allah mengajar kita supaya di jadikan teladan..
Jelas Sihir Nabi ada lah sejenis sihir Puja..yang di puja kepada sisir buntalan rambut di dalam sebuah perigi...dan objek itu ditujukan kepada Nabi SAW..
Sememangnya semua pengajaran bagi manusia Allah turunkan kepada Nabi SAW..baik merupakan cara kehidupan, cara ibadat dan segala-galanya yang merangkumi hidup di dunia...memang ada yang mempertikaikan 'takkan la Nabi ppun kene sihir "..bagi aku ,sihir ini hanya lah satu ilmu yang diturunkan kepada Manusia melalu Nabi SAW..ini jelas menunjukkan bahawa Nabi saw itu sendiri adalah manusia di kalangan kita, yang lahir kedunia mengikut proses kejadian manusia biasa
Firman Allah..
Surah At-Taubah : 128 : Sesungguhnya telah datang kepada kamu seorang Rasul dari golongan kamu sendiri (iaitu Nabi Muhammad s.a.w), Yang menjadi sangat berat kepadanya sebarang kesusahan Yang ditanggung oleh kamu, Yang sangat tamak (inginkan) kebaikan bagi kamu, (dan) ia pula menumpahkan perasaan belas serta kasih sayangnya kepada orang-orang Yang beriman./blockquote>
Boleh saja kalu Allah tidak membenarkan sihir dikenakan kepada kekasihnya Nabi SAW...boleh saja malaikat yang datang berdialog di hadapan Nabi Saw terus mengubati dan menghapuskan barang sihir yang dikenakan kepada Nabi saw, Gunung pun boleh di terbalikkan oleh malaikat,inikan pula sihir si yahudi bernama Labid..pastilah mudah sahaja..tetapi kisah ini adalah untuk teladan kepada semua manusia,bahawa hendaklah berhati-hati dengan sihir jahat seperti ini.../blockquote>
KAli pertama aku berhadapan dgn sihir jenis ini sangatlah memeningkan kepala aku..salah seorang murid ku terkene sihir ni...dia datang mengadu kepada aku...jantungnya sakit teramat sangat macam di cucuk pedang...muridku ni selalu membantu aku merawat pesakit...
Apabila dia mengadu, aku mula scan tubuh badanya,melihat-lihat sama ada ada gangguan Jin didalam tubuhnya..puas aku scan, habuk pun takdak..aku dah mula pening, dia masih lagi mengadu sakit, masa tu jam dah mula menunjukkan 3 pagi..badan aku dah keletihan, otak makin tumpul....
Semua ayat2 yang aku bacakan tidak menjadi kesan ,malah sakit murid ku bertambah parah...
Aku dan dia mengambil wudhu...aku cakap pada muridku,kita baca Yassin Fadhilah...selalunya kes2 yang kronik,barulah aku bentuk jemaah untuk merawat menggunakan Yassin Fashilah..Menggunakan Kaedah Yassin Fadhilah selalunya insyAllah berkesan..tetapi mengambil proses dekat 40minit lamanya, sebab tu aku jarang menggunakan kaedah Yassin fadhilah ni..
Selesai habis membaca...muridku tetap mengadu sakit...fuhhh...sakit apa ni, aku mula fikir ini sakit jantung belubang...takkan dah baca Yasssin pun ada jin yang aku taknampak boleh selamat..takkan tak hangus terbakar...
aku cuba scan sekali lagi, aku pegang kepala muridku, aku zikir dalah hati, aku mohon Allah tunjukkan apa puncanya, kenapa masih sakit mencuucck seperti di cucuk pedang...dalam aku kusyuk bermohon di tunjukkan..dengan rahmah dan izin Allah..dalam beberapa saat saja aku ditunjjukan ada satu mayat yang buruk, dan mayat tu di cucuk oleh sebatang kayu tepat di jantung mayat tersebut...
kemudian gambaran itu terus hilang....
Alhamdullilah, aku dah tau puncanya dgn pengajaran dari Allah swt..kes sihir puja, kesimpulan yang aku buat, mayat itu dicucuk pada jantungnya, tapi yang merasa sakit ialah murid ku...
Apabila dah tau sebab musababnya mudahla kerja ku...dalam 15minit kemudian, murid ku terus pulih sepenuhnya...
Pengajaran dari sihir puja ni...bagi mereka yang tidak mempercayainya maka,mesti pergi ke hospital,dan doktor mula tebuk sana,tebuk sini..akhirnya badan terus jadi rosak...

6 comments:

AleXander said...

Assalamualaikum tok..
dah lama tk cerita.. busy ek, takpa saya paham...

azam said...

Sihir puja yang bahaya...

Anonymous said...

assalamulaikum tuan..
xde entry pasal jodoh ke?
sy perempuan umur 30 tahun..belum berkahwin..bekerja sebagai jurutera.
ada tips x agar mudah sy bertemu dgn jodh saya

Anonymous said...

assalamulaikum tuan..
xde entry pasal jodoh ke?
sy perempuan umur 30 tahun..belum berkahwin..bekerja sebagai jurutera.
ada tips x agar mudah sy bertemu dgn jodh saya

mas kechik said...

maaf saya nak bertanya....saya juga di sihir dan sampai sekarang belum sembuh...yang saya risau rambut saya ada bekas di potong bila bangun tidur...adakah jin itu boleh mengambil rambut saya dan rambut itu di guna untuk pemujaan....sebab saya sentiasa sakit...walaupun membaca ayat2 Al-Quran ia tidak memberi kesan apa pun....

mas kechik said...

maaf saya nak bertanya....saya juga di sihir dan sampai sekarang belum sembuh...yang saya risau rambut saya ada bekas di potong bila bangun tidur...adakah jin itu boleh mengambil rambut saya dan rambut itu di guna untuk pemujaan....sebab saya sentiasa sakit...walaupun membaca ayat2 Al-Quran ia tidak memberi kesan apa pun....

Related Posts with Thumbnails