Thursday, October 18, 2012

Doa Nabi Sulaiman

salam... Banyak kelebihan bagi siapa yang mengamalkan doa Nabi Sulaiman
اللهم أدخلنا فى سـور سـليمان وملك سـليمان من المشـرق والمغرب بذاته وصفاته وأفعاله وقوته وسـلام يارب جبريل وميكائيل وإسـرافيل وعزرائيل وملك سـليمان من المشـرق والمغرب جنا وإنسـانا وريحا وغماما تسـليما كثيرا كثيرا وسـبحانه وتعالى جل جلاله وكماله عليما يا إبليس يا إبليس يا إبليس والشـياطين سـاكنا فى الظلمات ربنا تقبل منا دعاء سـليمان وصلى الله على سـليمان وعلى سـائر الأنبياء برحمتك يا أرحم الراحمين /blockquoteTerjemahan: Ya Allah, masukkan kami dalam kawalan lingkungan Nabi Sulaiman, dan Nabi Sulaiman telah memiliki daripada timur dan barat dengan kebolehan anugerah Allah, sifat, perbuatan-perbuatan dan juga kekuatannya, Selamat sejahterakanlah kami wahai tuhan Jibrail, Mikail, Israfil dan Izrail. Telah menguasai Nabi Sulaiman dari timur dan barat, jin, manusia, angin dan awan berserta keselamatan yang banyak. Maha suci Allah taala yang maha mulia kemuliaan, dan kesempurnaanNya, ketahuilah oleh kamu wahai iblis, wahai iblis, wahai iblis, Syaitan-syaitan tinggal dalam kegelapan. Wahai Tuhan kami, terimalah daripada kami doa Nabi Sulaiman, dan telah berselawat Allah ke atas Nabi Sulaiman, juga keatas para nabi dengan rahmatMu ya Allah yang amat mengasihani daripada segala-galanya. Banyak perawat yang menggunakan doa Nabi sulaiman ni..
masa aku mula nak lancarkan,Ya Allah payahnya....
Antara kelebihan Bagi Pengamal 1- Menundukkan Jin 2- Penunduk Bagi Binantang 3- Masuk hutan insyallah selamat 4- Pendiding 5- Penggerun kepada Manusia dan jin serta Binatang 6- Murah Rezki-Kekayaan 7- Aura Hebat 8- KAta-katanya di dengar/ akur 9- Kenaikan Pangkat 10- Pengaruh - berwibawa
Ni la antaranya....insyallah lancarkan la duulu, dah lancar nanti aku ajarkan secara Makrifah pula..mula2 baca je secara syariat je....

18 comments:

Hamba Daif said...

assalammualaikum tok said...

bacaan ni perlu dijazamkan ke?

Anonymous said...

assalamualaikum,...ustaz saya nak tanya sket...ni klu kite amalkan doa ni xpe ke?..xperlu ke ijazah?..atau ustaz post ni utk student yg blaja dgn ustaz?..mcm mana klu saya amalkan?...dan bile waktu sesuai amalkan?..pg ke ptg ke atau pg dan ptg?

P.R Ruhaniah said...

baca setiap lepas solat subuh n maghrib sekurang2 nya, semua pun boleh amal..

Ihsan said...

Salam tok, sy nak dtg blaja bile agak2 boleh tok? siang malam? kalau malam takut ganggu plak org nak berubat? sy dari melaka tok, boleh ke tok? 10.11.2012 nih sy nak kluar 40 hari tok doa kan ye. Jazakallah.

Mohd Zairi said...

Salam tok.... Ade baris x.... Kalau ada audio lg cantek.... Hehe...

Anonymous said...

Minta izin utk amalkan yea Tok, dah lama saya amal doa (yg ambil dari arwah Datuk dan pak cik saya) ni, cuma kawan saya dari DarulS**** kata kena ijazah dulu baru boleh amal, bila wife saya kena histeria, saya bacakan doa Nabi sulaiman ni ), terus melompat dan meronta2 jin dlm badan wife saya tu, tapi apakan daya stakat tu je yg saya tahu, bila dah penat jin tu lari sendiri...

Ahmad

Marina Monroe @Nanie said...

Assalamualaikum Uztaz,

Makcik baru ajer follow blog ustaz,
terjumpa digoogles.

InshaAllah, makcik dengan izinNya, makcik ingin ke Seremban untuk berjumpa ustaz.

Ingin tahu waktu operasi berubat di Pusat Rawatan Ruhaniah bermula pukul berapa dan berakhir.

Makcik tinggal di KLumpur.





indosianman said...

AsSalamu alaiku
Cara mengamalkannya dibacanya kapan waktunya dan berapa banyak ,dengan berpuasa(shaun) tidak
Wa alaikum salam ustad

Amir Sufian said...

Assalamualaikum ustz..sy nk mntak izin ustz,untk mngamal doa2 yg ustz bg ye..

Amir Sufian said...

Assalamualaikum ustz..sy nk mntak izin untk mngamal doa2 yg ustz bg ye..

Matyuh said...

Doa ini ada sedikit kecacatan.. apa yang tertera di post ini pada :

عليما يا إبليس يا إبليس يا إبليس والشـياطين سـاكنا فى الظلمات

sepatutnya

إعـلـم يـا إبـليـس يـا إبـلـيس يـا إبلـيـس والشــيـاطيـن يـســكنـون فـي الظـلـمـات

mohon perbetulkan.. terima kasih

Anonymous said...

Ustaz, mohon di ijazahkan doa ini.

Azmi Rawang

Anonymous said...

salam.saya nak tya boleh ke ilmu penunduk nabi sulaiman ni diamalkan untuk kekasih yg sudah tiada pnya perasaan pada saya?niat saya adalah baik supaya kami dapat disatukan sebagai ikatan yang sah

Anonymous said...

Assalammun Alaikum, bolehkah diajarkan didalam bahasa rumi..minta tolong ustadh tulis dlm perkataan rumi...maafkan kekurangan hamba ...

Anonymous said...

doa nabi sulaiman ni dari surah apa?
ayat ke berapa?

PUSAT RAWATAN ISLAM MAHABBATUSSYIFA' said...

Salam..sy sudah lama mengamalkan doa nabi sulaiman ni sejak pertengahan tahun 2010..tetapi secara hikmahnya sy tidak tahu..sy mempunyai sesuatu hajat yang besar dengan tok said..tetapi tidaklah sy akan nyatakan di sini..lebih elok jika sy berhubung secara peribadi..sy bekerja di penjara jelebu..tidak jauh dari tempat tok said..boleh sy dapatkan alamat email atau no tok untuk sy hubungi..hakimi 01128815268 @ email ustazalhafiz@gmail.com

Hamdan Adnan said...

Alhamdullilah. Doa ini telah saya copy ke hp saya kemudian saya baca di waktu pagi dan bila ada free dlm waktu kerja (al maklum la driver) ternyata ada hikmah bila segala urusan menjadi mudah dan murah rezeki walau pun saya belum dapat menghafal doa ini sepenuh nya.ALLAH HU AKHBAR.

EZ MiND said...

Xde baris tok..nk i'rab xpndai..klau bc yg melayu je rs mcm xpuas

Related Posts with Thumbnails