Friday, October 12, 2012

Kidnap Bos Hantu Raya

Lamo dah tai update..ramai duk bising... ni cerita sensasi baru-baru ni aku pg buat..kalu org biasa ckp mesti buat keje gila..
selalunya jin je kacau orang, ni aku pg kacau jin
Aku dah kidnap Bos hantu raya kat area negeri sembilan ni dahhhh...
Cerita nya mcm ni..ada satu member aku , isteri dia kene ganggu ngn Hantu raya, bertahun - tahun merana pasal Hantu Rayo ni...
Petang tu dia lepak2 ngn aku, dia tak tau aku pandai mengubat-ngubat ni, dia tau aku ni bisnesman je...so mcm2 la tajuk kitorang bebual...
sampai la masuk bab tajuk dia sampai berhenti keje sebab isteri dia sakit, hampir setiap hari kene histeria, kesana sini la dia ngubat...hampir 2 tahun proses mengubat tu berlaku...kemudian barula sembuh wife dia,dia ckp wife dia sembuh dgn satu perawat di bangi,perawat tu dah kunci badan wife dia smpai hantu raya tu dah tak leh masuk ke badan wife dia...aku diam je dengar cerita dia...hebat jugak perawat tu,siap leh kunci badan orang lagi...
so satu mlm ada function, kitorang pun dinner la skali, member aku ni dtg bwk wife dia skali, wife dia yg sakit tu...diam2 aku scan wife dia, eh..ada lagi hantu raya kat dia bisik hati aku..takpalah biar je la..dia pun bukan tau aku leh ngubat..
masa jln kaki nak balik ke kereta tu,aku tak sampai hati nak diamkan je, aku pun cakap la, 'bang,ada lagi la hantu raya kat badan wife abg'..dia toleh ke aku...ada lagi ke? aku angguk, takpalah nanti aku bwk dia pg ke bangi balik...aku sampuk, takpalah bang, kali ni biar saya je yang hentam hantu ni..dia angguk cakap,ok esok aku dtg bwk jumpa ko..wokeyyy,esok jumpa yo
so esok mlm tu,aku pun bertempur la dgn hantu raya tu, smpai 4-5 orang la kena pegang wife dia,histeri meronta-ronta melawan..
mlm tu settle la hendaknya...so satu hari tu aku lepak umah member aku,dia ajak dtg umah, dia ckp dia tau sapa punya hantu raya tu, aku diam je..selalunya bila orang tanya aku pasal sapa punya,sapa tuan ni,aku diam taknak ckp,aku pun bukan handal sangat,kut tersalah scan jadi fitnah besar,mampos aku kat padang mashar dapat dosa menfitnah...
tapi aku terus didesak pasal soalan sapa punya-sapa punya ni...member aku ni nak conformkan betul ke dari org tu...aku serba salah jadinya..
last-last aku ckp kat dia..mana rumah orang yang di syaki tu..jum kita pg skudeng jap...
masa tu kitorang berlima, aku duk seat belakang...salah sorang yang follow mlm tu badan dia mudah di masuki makhluk halus..dia duk sebelah kiri aku,sebelah kanan aku anak member aku....
rasanya dalam kul 11 kut,memang gelap gelita,kawasan kampung,tau2 je lakan,memang sunyi sepi la...so kitorang pun menyusur la jalan kampung bertar yang gelap tak gelap sangat tu..
seram sejuk je...'tu kat depan tu rumah dia...'bsiik member aku..kete terus melepasi rumah yg ditunjuk..aku pandang rumah tu sepintah lalu...
rumah bunglo besar..kawasan kampung,dengan halaman luas giler..kayo tuan rumah ni ,bisik hati aku...aku scan tgk betul ke ada hantu raya kat rumah tu..tap..tap...betul la,aku kira ada berapa ekor..1,2,3,4,5,6,7,,8.....dekat 8 ekor yang aku dapat tgk sepintas lalu dari luar je..
kereta terus meluncur melepasi rumah tu..aku suh diorang buat u-turn...'kaarang ko behenti bawah pokok rambutan tu ,tersorok sikit" bsiik aku kat member aku yg drive....
member aku pun u-turn, bila dah smpai bah pokok,aku suruh dia matikan enjin ,mati kan lampu skali,aku nak make sure tuan rumah tak nampak kitorang...
kereta pun mati,kat luar bunyi langsung takda,sunyi sepi...aku pun perhatikan bungalow besar tu...nak cari mana hantu raya paling besar dalam rumah tu...
dah dapat..tu dia, ada kat atas umah ,member tu pun dah sedia ngn aku,dah tau pun aku nak dtg..dah terapung kat atas rumah....
'korang sedia semua,aku kata jalan,jalan..." lepas aku bagi arahan, apa lagi,aku target bos hantu raya tu, aku baca ayat ,tarik dia datang kepada aku...aku pun apa lagi,aku tolak bos hantu raya tu masuk ke dalam badan member aku yang mudah masuk makhllus tadi..." arghhhh...arghhhhh,member aku yang nama Mat ni dah kerasukan oleh hantu raya...menjerit - jerit dan mendengus2..aku pun apa lagi,aku pasak tubuh dia,aku ikat batin tangan dia ,bagi tak boleh bergerak...." jalan....lari cepat...aku jerit kat member aku"
kereta pun meluncur laju..si mat (yang kerasukan hantu raya tadi) meronta -ronta nak melepas kan diri,dia hentak2 kan badan kat pintu kereta supaya terbuka,aku duduk sebelah kanan mat ni...pang,pang,pang,dia hentakkan pintu menggunakan bahu si mat.."lepaskan akuuuu,lepasssss.....aapa ko nakkkk"
dalam keadaan cemas tu...member aku yang duk seat deapan keluarkan hp dia,bukak bacaan yassin...
mat hentakkan kepala dia kat kusi member aku yang duk di depan,diammmmm,diammmm,tutup bunyi tu, aku benci dengar bunyi tu...herdik hantu raya tu,panas mendengar bacaan yassin yang di bukak oleh member aku...
kereta terus menderus laju, meninggalkan jauh rumah bungalow besar tadi...aku nampak depan tu ada tempat gelap sikit,takda orang lalu lalang..aku pun suruh member aku yg drive berhenti di tepi jalan tu.." ko behenti kat tepi tu" member aku pun berhenti....
sejurus behenti je keta, si mat yang kerasukan pandang luar..tiba dia bercakap bahasa yang aku tak paham....entah apa dia ckp entah..tiba aku rasa kat luar dah penuh jin-jin lain datng..laaa..rupanya dia panggil anak-anak buah dia....
aku pun angkat tangan, aku gerakkan tangan aku ,syarat pagar kawasan 10 kaki sekitar aku, supaya jangan ada hantu raya lain yang masuk campur...baru la senang sikit nak buat keje...
mat menjerit lagi,dia hentakkan bahu kanan dia kepada bahu kiri aku..." apa ko nak" ,pandangan dia menjeling kearah aku..alamak seram pulak tgk muka dia bila dah merasuk ni....
"apa ko nak " ..dia terus mendesak aku..."apa kau buat kat dalam rumah besar tu" tanya aku...." aku jaga rumah tu"...."sapa yang suruh ko jaga" tanya aku lagi...."TUAN aku"...sapa tuan kau? "tuan rumah tu"....
bacaan yassin terus kemundang,di luar sekitar kereta aku,penuh jin-jin dan hantu raya anak buah dia yang mengelilingi kitorang...semua standby nak bantu-mebantu antara satu sama lain..aku malas nak kacau yang kat luar, aku nak hentam BOS dia ni je
apa tuan ko bagi makann tanya aku...."darah"....."lepaskan aku.lepaskan aku.....

9 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum.... Bersambung lg ke....

Anonymous said...

aduh...cite cite best mesti halfway....mmg xjumpe la sambungannye lepas ni....adduuh..sambung la tok

Anonymous said...


Sila sambung lagi tok...best..tok jgn lupa update Kisah misteri tu...

Kalures said...

salam.. aisehh.. sambung kee..?
takpe... sabar.. sabarr... eheheh

P.R Ruhaniah said...

mcm biaso la : )

P.R Ruhaniah said...

insyallah..bsambung

Pedang Setiawan said...

aduhhh... leh ada ep lak tok ni :P

Pedang Setiawan said...

salam.. tok bila nak sambung citer :P

PanjiHitam said...

Penuh suspen..tp to be continue la plk:D

Related Posts with Thumbnails