Tuesday, January 5, 2016

Kisah di sihir dan Ilmu sesat........ (Video)

 

Kisah terbaru…. Dalam banyak2 kes yang berlaku sekarang ni, banyak jugak yang menguji tahap power rangers aku… baru2 ni datanglah sebuah keluarga yang menghadapi masalah dan perlukan rawatan.
Kisah bermula begini….. jeng….jeng….jeng…

Seorg budak lelaki ni balik ke rumah mak mentua dia...Masuk je waktu maghrib mak mentua dia mintak tlg azankan. Iyelah…. Menantu xkan nak menolak plak permintaan mertua…

Baru azan 'allahuakbar 2x' tetiba budak laki tu jatuh xsedar..Pastu muntah keluar mcm2.. Bini dia pun meracau jugak.. Kes dirujuk ke 'ruhaniah' ghosthunter dept dan mendapati pasangan kena belasah ngan sihir org asli.. aikkk….. banyak jugak kes sihir orang asli sekarang ni.. (kata hatiku yang kesepian)

Masalah tu ditambah plak bila didapati berlarutan, rupanya tu budak lelaki..ada pakai ilmu jin jugak tp jin dia xmampu nk lawan power org asli tu.. Baru laa rahsia tebongkar.. Pak mentua dia ..ipar dia semua x pecaya Aku suruh balik je kalau x ngaku.. Bapak dia boleh kencing..daie sakti dia jgn nk kencing zasssssssssss

"Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyembah atau memuja yang lain daripada Allah, yang tidak dapat mendatangkan manfaat kepadamu dan juga tidak dapat mendatangkan mudarat kepadamu. Oleh itu, sekiranya engkau mengerjakan yang demikian, maka pada saat itu menjadilah engkau dari orang-orang yang berlaku zalim (terhadap diri sendiri dengan perbuatan syirik itu). (Yunus: 106)

Puas laa ipar dia pujuk,, pujuk punya pujuk menggunakan kata2 serta tatabahasa yang terbaik akhirnya dia mengaku jugak ada ambik ilmu mcm2.. subhanallah……………..

Aku biarkan keluarga tu betokak sama sendiri selsaikan masalah diorang.. Budak tu cakap itu ilmu utk jaga mak dia, adik beradik dia...asalkan dia jaga sembahyang... Cehh..ini semua syirik..! tahap sakti halilintarku xsabar nak zasssssss die ni…… kenapa orang sekarang tidak percaya pada kekuasan ALLAH…. Hanya ALLAH yang patut disembah dan meminta pertolongan….

إِنَّ اللّهَ لاَ يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَن يَشَاءُ
“Sesungguhnya Allah tidak akan mengampuni dosa syirik kepada-Nya dan Dia akan mengampuni dosa lainnya yang berada di bawah tingkatannya bagi siapa saja yang dikehendaki oleh-Nya.” (QS. An Nisaa’: 116)

Ingatkan dah settle, tp budak lelaki ini tetap xnak buang ilmu tu walaupun dah ditarbiah banyak kali,.,… pusing punya pusing,,,, simpang punya simpang…. Die tetap xnak lepaskan…
Pendekatan yang terbaik….. keluarga die paksa utk buang ilmu tu jugak walaupun die tidak merelakan pemergiannya…… cehhhh dah mcm lagu plak.
Bila dah setuju,,,,  maka bermulalah proses pembuangan ilmu karut tu,,,,,, Tepaksa juga dia melepaskan ilmu dia ambik tu..

إِنَّهُ مَن يُشْرِكْ بِاللّهِ فَقَدْ حَرَّمَ اللّهُ عَلَيهِ الْجَنَّةَ وَمَأْوَاهُ النَّارُ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنصَارٍ
“Sesungguhnya barangsiapa yang mempersekutukan Allah maka sesungguhnya Allah telah mengharamkan surga baginya dan tempat kembalinya adalah neraka, dan tiada seorang penolongpun bagi orang-orang zhalim tersebut.” (QS. Al Maa’idah: 72)

Belanja sikit video……….

2 comments:

Stefan Shykisser said...

Fuhhh... Saspen betul. Tapi best la jugak ceritanya. Sastera bermutu tinggi.

lisa luisa said...

Sy sentiasa mngikuti blog ni. Ustaz ade lg cite2 yg tak bersambung.,,

Related Posts with Thumbnails