Monday, November 2, 2015

Anak Menangis Malam



Huhh, lama betul dah den tak menulis ni..entah mengapa tepanggil untuk catat sikit2 lagi

Anak kecil yg bersih lagi suci , boleh melihat terus alam yg tak mampu dilihat kita, dan bg bayi yang kecil ni, mereka hanya mampu menangis bagi isyarat yg mereka diganggu , ketakutan,kesakitan, atau kelaparan.

Selalunya punca budak nangis mlm <

1 - Diganggu puntianak
2- Rumah ada gangguan
3- Pergi kawasan2 keras
4- Bawak anak keluar mlm ( mmg benda suka mengikut )
5- Saka nak turun
6- LApar susu hihi, ni standard la

Maksud den, susu dah bagi, smua dah settle, menangis je tak abis2, penah skali member den baru balik daari kampung, anak dia slalu tak menangis malam, kali ni menangis tak bhenti2 smpi keletihan tertido, bangun je mata nangis balik...

mengadu ngn den, den pun tgk , aada benda yang mgikut, den suh sediakan 3 biji limau, letak kat satu sudut, den baca dr jauh, den amik limau tu, potong, masukan dlm air..renjis la keliling budak tu..insylahhh senyop terus

Napa rukyah pada limau...sonang, sobab benda2 ni smua goyang habis ngn limau n garam..so sonang sikit kojo kit..contoheh ..ular takut ngn belerang..nghimau takut ngn kayu tas..mcm tu laaaaa


Bagi anak yang menangis mlm ni, kalu setakat gangguan "tersampuk or kena ikut dek puntianak ni or jin jin liar sonang je kita nak settle..tp problem kalu anak ni dah kena "aim" ngn jin saka ..ni agak payah nak settle...saka mula membuat tapak utk future development dikalangan diorng..maksud eh "peganti tubuh baru mereka'.....


2 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum sifu..

lamo da tak tulis sini.. diharap sifu sihat bersama keluargo.. amin.. timo kaseh atas pencerahan yang bermakna, maka bertambah lah pengetahuan den.. timo kaseh sifu.. alhamdulillah..

Fieyza Man said...

Ustaz alamat sudah berubah ke

Related Posts with Thumbnails