Monday, January 9, 2012

Tangkap Jin 2

Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih dan Penyayang.... Kita sambung ya..mana la tahu kut2 aku mati waktu terdekat ni..kurang-kurang ilmu yang ada sikit-sikit ni aku dah nukilan kan kat blog ni..
Ramai jugak yang email mintak izin nak print out simpan dan amalkan..bagi aku ok la ..sekurang-kurangnya dapat jugak pengetahuan sikit-sikit...
7-8 tahun yang lalu ,aku jugak macam kamu semua jugak..mencari kesini-kesana...baca buku, baca internet, pantang dengar ada orang yang pandai aku terus pergi berjumpa..tak kisah la orang tu di utara ke..selatan ke..timur ke..semata-mata tujuan mencari ilmu...tapi cuma dalam Malaysia je la..iman masih lemah, tak seperti imam2 besar dulu yang merantau seluruh pelusuk dunia semata2 mencari dan menggali ilmu-ilmu Allah..
BAcala kisah2 imam Ghazali, imam bukhari, imam shafie bagaimana mereka merantau seluruh tanah arab...susah kan utk dapatkan ilmu ni kan..tapi orang zaman la ni..nak short cut..hehehe..amal pakai dalam internet je..waduh2 senang sangat ya pakkk...
Akhirnya setelah aku berpusing sana sini ,tahu la aku ,sebenarnya apa yang kita carikan..ilmu yang dikejar semuanya menuju ALLAH swt jugak...
Hadis Nabi Saw. yang artinya: "Carilah ilmu walaupun sampai ke negeri cina?"
sesuai dengan Hadis Nabi saw...memang ilmu ni wajib di cari... Amalan atau ilmu menangkap Jin ni ada banyak caranya...ada cara memakai jurus, memakai tenaga Batin cth amalan Lam, memakai ilmu makrifah..memakai rukyah...
Menangkap Jin di luar badan manusia mudah berbanding Jin yang telah bersarang dalam tubuh manusia..kerana mereka boleh menyuruk sedalam-dalamnya dan mampu mengalir di dalam darah..
7-8 tahun yang lepas aku terlalu ghairah melihat orang menangkap jin..minat aku begitu mendalam melihat kali pertama...sekarang aku rasa dah mampu ijazahkan pada sapa2 yang berminat..
Jangan salah sangka ya pada yang email aku yang berniat untuk belajar...bukan mudah jugak untuk tangkap jin ni..bukanla semudah menangkap ikan, beli pancing,umpan n terus dapat..no no...Jin ni jugak berilmu, dia boleh melawan balik, mereka jugak bekeluarga, mereka juga berdendam...so tidak semudah yg disangka tau..bukan mudah nak jadi super saiya yo..
Mereka mempunyai rakan2, keluarga yang akan membalas dendam terhadap jin yang kita tangkap..dan yang paling aku kurang berkenan dia ganggu family kita pulak sebabkan tak dapat sentuh kita...tapi itu pun tak perlu risau..kita cuma tangkap Jin yang mengganggu..so Dio yang salah..jadi sesuai la dengan keyakinan kita, selagi kita berpihak yang benar, ALLAH bersama kita..so apo mau takut yo..
Selalunya sebelum aku menurunkan ilmu Tangkap ni..mestila aku kene turunkan amalan pertahankan diri..mesti mau kuat, hubungan dengan Allah wajib jaga. kerana bantuan hanya datang dari Allah..asbab makhluk-mahkluknya..
Untuk menjadi Ghost-busters yang terbaik..kurang2 amik masa 6 bulan - 1 tahun yo...dalam masa proses pembelajaran ni ada zikir yang perlu diamalkan..ada ayat-ayat dan doa yang perlu dilancarkan, dan banyak penerangan yang perlu dijelaskan...susahkan..senang jo..yang penting MINAT....
dan aku jugak nak beberapa orang yang minat untuk buka cawangan Ruhaniah...kesian aku tgk yang datang dari jauh2 tu...terengganu cth..kelantan..pinang..sian kan..
Bagi proses ilmu tangkap Jin ni..aku akan mengajar beberapa amalan seperti amalan kerohanian, kebatinan, doa-doa syifa, jenis2 selawat yang kita pakai, ayat-ayat quran yang wajib dihafalkan, scan jin dan penyakit (sama ada scan secara nampak or gerak n firasat),zikir yang wajib di wiridkan dan seterusnya makrifah.Bukan senangkan? Scan ni pulak bergantung kepada individu yo..ada yang memang berbakat terus dapat, ada yang susah..aku sendiri terdiri dari orang yang susah dan bukan orang yang berbakat..so jangan risau kalau kita rasa kita tak berbakat..sesungguhnya Allah itu adil..
Manusia mempunyai kelebihan masing-masing...tetapi dengan usaha semua kelemahan mengatasi kelebihan..
Pastilah ada yurannya kan..nama pun belajar..yuran dikenakan RM 250/sebulan,perjumpan dicadangkan akan dibuat 2 kali dalam sebulan,dan mungkin proses pembelajaran mengambil masa ke setahun..baru la tamat ilmu menangkap jin ni... bagi proses penerangan dan pengijazahan semua amalan..kelas akan dibuat sama ada di seremban or alorgajah Melaka..tengok mana yang sesuai...sekiranya anda berjaya dalam proses dan ilmuan ni, automatik anda dah boleh jadi perawat dan bukan sekadar menangkap Jin sahaja...dan yang paling penting,keyakinan dengan Allah semakin tinggi..
bulan ke 6 baru la di ajar cara-cara dan kaedah menangkap jin yo..bukan kali pertama kelas..saya tak nak bertanggungjawab kalau apa-apa terjadi pada anda kalau terus pertemuan pertama ajar ilmu tangkap jin..so jangan ghairah sangat nak dapat ilmu tu, bukan mudah kan..samala proses kita amik degree kat universiti kan,yang susah - susah masa tahun akhir..ini ilmu tangkap jin, lagi la susah n BAHAYA...
so renung-renungkan la ya...kalu rasa sanggup boleh la daftar nama, kalu tak sanggup jangan la paksa diri..Allah jua yang memberi taufik dan hidayah pada hamba-hambanya..
di sebabkan aku pening sebab ada yang email,ada yang call, ada yang sms,langsung tak tau berapa orang dah jumlahnya..ada jugak yg daftar kat ruangan comment.. so email hanya pada tokbelang@gmail.com ..di sini saja, kalu email di bentengjiwa or sms or call or ruangan comment aku tak layan..bukan apo,poning la nak susun...

9 comments:

Anonymous said...

insyallah semoga tok sentiasa dlm rahmat Allah taala..!! kelas bila stat tok?
-waktu kelas bila?
-ada limit bilangan pelajar x?

azam said...

Bnyk tu step2 dia...moga Allah permudahkan urusan kita suma..InsyaAllah

Anonymous said...

aku suka gaban pasal bertukar dlm 0,0003 saat. ni bukan tahap super saiya dah tahap tapak kaki brkas laluan pun setan x brani melintasa ahaha,

tapi kalau akhir zaman 3,000 jam sesuai la. beramal malas belajar malas .

cth pasang cd ngaji nak halau jin. ahaha pasang utube pasal ayat manzil ahaha

Anonymous said...

salam tok, pelajar pempuan acceptable ke tak? pempuan ni tak semesti rawat orang, utk penjagaan diri je, nanti dah berkeluarga boleh backup tuk anak cucu. sebab tu tanya nih. mekasih tok.

Anonymous said...

salam tok..kelas bila start tok? dh email nama dh..

Anonymous said...

Hadis Nabi Saw. yang artinya: "Carilah ilmu walaupun sampai ke negeri cina?"

mengikut seorang ustazah, hadith ini adalah hadith yang tidak sohih.

BETULKAH?
TOlong terangkan.

azlan said...

Tok..tolong ceritakan pasal org bunian

Majapahit White Tiger said...

Saya ada buat test hari tu dgn ayat Manzil dgn bantuan seseorang yg boleh nampak jin ...

Saya pasang video mp4 ayat Manzil di handphone saya dan saya pasang kuat suaranya.... alamak jin tu masih lepak dan santai di ruang tamu rumah aku... tak ada kesan...

Lalu saya bacakan sendiri ayat Manzil.... terus lesap jin tu entah ke mana.....

Shaifulrizan epul said...

Hadis :mencari ilmu biar lah sampai ke negeri china...sbnar nya hadis ini bkn dari sabda rasulullah...tapi ucapan ini...dari khalifah umar di tujukan kepada said bapa saudara kepada rasulullah...sebab itulah said meninggal dunia kat china...wallahullam bisawab...

Related Posts with Thumbnails